Companii

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară, începe să recupereze din trafic: 2 milioane de pasageri în primul trimestru, de trei ori mai mulţi faţă de T1/2021

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din...

Autor: Mirabela Tiron

27.04.2022, 09:30 438

Spre comparaţie, în anul de referinţă 2019 aeroportul avea 3 milioane de pasageri în primele trei luni.

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare aeroport din ţară, a ajuns la 1,99 milioane de pasageri în primele trei luni din acest an, faţă de doar 630.000 în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor transmise de oficialii companiei către ZF. Spre comparaţie, în anul de referinţă 2019 aeroportul avea 3 milioane de pasageri în primele trei luni. La acea vreme decolau în medie 150 de avioane zilnic.  Aeroportul a înregistrat 104 decolări zilnic, în medie, în primul trimestru din acest an, dublu faţă de perioada similară a anului trecut, dar sub nivelul din 2019, potrivit calculelor ZF.

“Business-ul îşi revine, suntem încrezători în capacitatea pieţei aeriene locale de-a performa", declara recent într-un interviu pentru ZF József Váradi, CEO-ul Wizz Air. El afirma că Wizz Air deţine o cotă de piaţă de 43% din România, fiind cea mai mare companie aeriană de pe piaţa locală. Gradul de ocupare în avioanele Wizz Air a crescut la 85% în ianuarie şi până la 96-97% în februarie, un grad de ocupare mai mare cu 25% faţă de ce se înregistra  anul anterior, mai afirma el.

De pe aeroportul Otopeni cele mai multe rute sunt deservite de companiile low-cost Wizz Air, Blue Air şi Ryanair dar şi de compania de stat Tarom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO