Companii

Aeroportul din Arad este noua miza a Blue Air

25.03.2008, 18:31 31

In afara de zborurile catre Valencia, Verona, Stuttgardt si Barcelona, Blue Air efectueaza de la inceputul acestei luni si singura cursa interna pe ruta Bucuresti - Arad.
"De la lansarea cursei interne, care a avut loc in data de 12 martie, am avut 400-450 de pasageri pe saptamana, iar pana la finele anului 2008 estimam un numar de 24.000 de pasageri pe aceasta relatie", a spus Catalin Ilie, directorul general adjunct al Blue Air.
Pe aeroportul Arad va incepe sa opereze in luna aprilie zboruri si cel mai mare operator low-cost din Europa, Ryanair, care va zbura de la Arad la Milano. Ryanair a intrat in Romania pe doua orase mai putin exploatate de operatorii aerieni, Arad si Constanta, reprezentantii companiei afirmand ca nu sunt interesati de aeroporturile scumpe, precum cele din Capitala. Pe piata locala mai opereaza si alte companii low-cost precum Wizz Air, MyAir sau SkyEurope.
Pretul unui bilet pe ruta Arad-Barcelona operata de Blue Air va incepe de la un euro plus taxe pentru cursele din zilele de marti. "Deocamdata pentru Barcelona avem doar doua frecvente pe saptamana, insa intentionam sa crestem numarul acestora pe masura ce vor sosi avioanele noi pe care le vom achizitiona in acest an", a adaugat Catalin Ilie, direc-torul general ad-junct al Blue Air.
Flota Blue Air este constituita in prezent din cinci aeronave, doua Boeing 737 serie 300 cu o capacitate de 144 de locuri si respectiv 136 locuri, un Boeing 737-500 cu o capacitate de 123 locuri si doua Boeing 737-400 cu o capacitate de 167 si, respectiv, 162 de locuri. In 2008, conducerea companiei inten-tioneaza sa ajunga la o flota de 8 aeronave.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO