Companii

Adrian Cocan, Lăptăria cu Caimac: Fabrica funcţionează la 30% din capacitate, avem discuţii pentru export în Germania şi Orientul Mijlociu

Adrian Cocan, Lăptăria cu Caimac: Fabrica...

Autor: Mirabela Tiron

30.08.2023, 00:07 3986

Adrian Cocan, directorul general al Agroserv Măriuţa (MILK), care are în porto­foliu brandul Lăptăria cu Caimac, spune că fabrica funcţio­nează în prezent la 30% din pro­ducţie, mai este loc de creştere, de aceea există discuţii pentru exporturi în Germania şi Orientul Mijlociu.

„În prezent fabrica funcţionează la 30% din producţie, mai este loc de creştere. Ne concentrăm pe diversi­ficarea produselor. Suntem în discuţii şi pentru a exporta produsele în Germania şi Orientul Mijlociu. În Germania produsele premium au o cotă mai  mare din piaţă, de aproape 20%, faţă de câteva procente la noi“, a declarat pentru ZF Adrian Cocan, directorul general al Agroserv Măriuţa.

În România cele mai căutate branduri de lactate sunt cele din zona inferioară de preţ şi mărcile private ale marilor retaileri, tot datorită preţului mai accesibil.

De partea cealaltă, Lăptăria cu Caimac activează pe un segment premium, care vine cu recipiente din sticlă şi nu din plastic, care înseamnă şi un cost, respectiv un preţ la raft mai mare.

Lăptăria cu Caimac este unul dintre brandurile cu cele mai mari creşteri în ultimii ani.

Agroserv Măriuţa (MILK) din Dragoeşti (judeţul Ialomiţa), compania care deţine brandul de produse lactate Lăptăria cu Caimac, a finalizat anul trecut construcţia celei de-a doua unităţi de producţie, dotată cu o linie de brânzeturi şi o linie pentru unt, o investiţie de 4 milioane de euro.

Brandul Lăptăria cu Caimac este prezent în toate reţelele mari de magazine din România, în băcănii şi magazine tradiţionale.

Laptele provine de la ferma pe care antreprenorul o are în judeţul Ialomiţa, cu 2.900 de vaci, din care peste 1000 sunt vaci de muls. Înainte de deschiderea fabricii, compania exporta circa 80% din lapte, iar restul mergea către procesatori locali mari precum Olympus sau Covalact.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO