Companii

AdePlast Oradea intră pe piaţa din Liban cu un export de 80 de tone de produse „albe“

AdePlast Oradea intră pe piaţa din Liban cu un export de 80 de tone de produse „albe“

Autor: Andreea Neferu

16.03.2011, 23:42 223

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, deţinut deomul de afaceri Marcel Bărbuţ (foto), a făcut primul paspe pieţele din nordul Africii, livrând săptămâna aceasta cătreLiban 80 de tone de produse speciale "albe", destinate lucrărilorcu marmură şi granit. Exportul către Liban a fost realizat prinintermediul diviziei AdePlast Orient, deschisă la Beirut.
"Ne propunem în acest an să ne concentrăm mai mult pe exterior,astfel încât să ajungem cu exportul la aproximativ 20 de procentedin cifra de afaceri. Una dintre pieţele importante pe care leţintim este cea a Ucrainei", a declarat Bărbuţ.
AdePlast a avut anul trecut o cifră de afaceri de 127 milioane delei (30,2 milioane de euro). Compania produce mortare adezivepentru placaje ceramice, gleturi, şape, pardoseli industriale şimortare mecanizate, vopsea şi tencuieli decorative şi este unuldintre principalii producători de adezivi de pe piaţa locală, ceimai importanţi competitori fiind Henkel (Germania), Baumit(Austria) sau Duraziv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO