AdePlast Oradea intră pe piaţa din Liban cu un export de 80 de tone de produse „albe“

Autor: Andreea Neferu 16.03.2011

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, deţinut de omul de afaceri Marcel Bărbuţ (foto), a făcut primul pas pe pieţele din nordul Africii, livrând săptămâna aceasta către Liban 80 de tone de produse speciale "albe", destinate lucrărilor cu marmură şi granit. Exportul către Liban a fost realizat prin intermediul diviziei AdePlast Orient, deschisă la Beirut.
"Ne propunem în acest an să ne concentrăm mai mult pe exterior, astfel încât să ajungem cu exportul la aproximativ 20 de procente din cifra de afaceri. Una dintre pieţele importante pe care le ţintim este cea a Ucrainei", a declarat Bărbuţ.
AdePlast a avut anul trecut o cifră de afaceri de 127 milioane de lei (30,2 milioane de euro). Compania produce mortare adezive pentru placaje ceramice, gleturi, şape, pardoseli industriale şi mortare mecanizate, vopsea şi tencuieli decorative şi este unul dintre principalii producători de adezivi de pe piaţa locală, cei mai importanţi competitori fiind Henkel (Germania), Baumit (Austria) sau Duraziv.