Companii

Adama are proiecte rezidentiale de 150 mil. euro la Brasov

05.12.2007, 19:38 23

Compania de dezvoltare imobiliara Adama, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe segmentul rezidential al pietei locale, are in stadii incipiente de dezvoltare trei proiecte rezidentiale la Brasov, cu o valoare cumulata de circa 150 de milioane de euro.
Compania a inaugurat un nou proiect imobiliar, la Brasov, in valoare de 45 de milioane de euro, EvoCasa Viva. Complexul imobiliar va fi format din 8 blocuri, cu 10 etaje plus mansarda, cuprinzand 536 de apartamente de 1, 2, 3 si 4 camere.
Pretul de achizitie al unui apartament va varia intre 49.700 de euro, pentru un apartament cu o singura camera, cel mai scump apartament putand fi achizitionat cu 221.700 de euro. Apartamentele au o suprafata locuibila cuprinsa intre 49 si 175 mp.
Achizitia apartamentelor poate fi facuta in rate, clientul avand posibilitatea de a achita un avans de 15%, 15% in urmatoarele doua luni, 15% cu doua luni inainte de predarea apartamentului, iar restul de 55% dupa livrarea apartamentului. Intr-o prima etapa, care va fi finalizata in urmatorii doi ani, se vor da in folosinta circa 201 apartamente, restul urmand sa fie finalizate in cel mult 3 ani. Finantarea investitiei este asigurata in totalitate de companie.
Anul viitor, Adama, va mai inaugura inca alte doua noi proiecte imobiliare asemanatoare in Brasov, in cartierele Bartolomeu si strada Carpatilor, investitia ridicandu-se la circa 100 de milioane de euro.
Adama mai este prezenta pe piata imobiliara din Bucuresti - cu proiectul Edenia Titan, cu o capacitate de 800 de apartamente, pe piata ieseana, cu proiectul Copou Bellevue - 160 de apartamente de lux, precum si pe piata imobiliara din Ploiesti, cu proiectul Evocasa Orizont, care va cuprinde circa 1.000 de locuinte si va implica investitii de 120 mil. euro. Potrivit celor mai recente informatii, principalul actionar al Adama este fondul american Tiger Global, cu 44,4% din actiuni, in timp ce fondul austriac de investitii Immoeast are peste 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO