Companii

Accor, primul lanţ hotelier internaţional care va ajunge la 20 de hoteluri în România până la sfârşitul acestui an

Accor, primul lanţ hotelier internaţional care va...

Autor: Miruna Diaconu

24.11.2023, 00:08 1360

Accor, cel mai mare grup hotelier internaţional cu activitate în România, va număra până la finalul acestui an 20 de hoteluri sub bran­durile din portofoliul său pe piaţa din România, fiind primul lanţ interna­ţional care va atinge acest număr.

Mai mult, Accor va mai adăuga în următorii trei ani încă 18 hoteluri în piaţa locală. Grupul internaţional operează hotelurile fie prin contracte de management, fie prin contracte de franciză. În regiune, România este a treia cea mai importantă ţară pentru Accor, primele două locuri fiind deţinute de Polonia, cu 87 de hoteluri, şi Ungaria, cu 24 de ho­teluri. Piaţa locală are mult potenţial de dezvoltare şi piaţa hotelieră a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, dinamică care nu pare să apună prea curând. România migrează de la o piaţă emergentă la o piaţă medie şi astfel se schimbă şi modelul investitorilor.

„Înainte de COVID lucram pre­pon­derent cu antreprenori locali care căutau să îşi diversifice afacerile sau proprietari de hoteluri existente. Acum intră pe piaţă mari fonduri de investiţii, birouri de investiţii fami­liale, importanţi dezvoltatori imobi­liari“, spune Cătălina Toma, Accor development director for România, Bulgaria, Moldova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO