Companii

Grupul hotelier Accor vrea să adauge în portofoliul local un nou hotel sub marca Mercure, în Oradea. Deschiderea este prevăzută la începutul anului 2026

Grupul hotelier Accor vrea să adauge în portofoliul...

Autor: Cristina Bellu

20.11.2023, 13:23 226

Accor, unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere din Europa, va deschide la începutul anului 2026, în Oradea, un nou hotel sub marca Mercure, în urma semnării unui acord de franciză cu partenerul local Grand Hotel West, o afacere de familie în domeniul hotelier şi food and beverage (F&B).

Aflat în prezent în construcţie, noul hotel va dispune de 90 de camere, un restaurant, un lobby bar şi o cramă. În plus, unitatea va avea şi o zonă de conferinţe, cu două săli multifuncţionale care pot găzdui, fiecare, până la 150 de participanţi, spun oficialii companiei.

Proiectul este amplasat în partea de sud-est a oraşului, la 4 km de viitoarea fabrică Nokian Tyres şi la doar 17 km de Borş, unul dintre cele mai importante puncte de trecere a frontierei dintre România şi Ungaria.

"Deschiderea unui nou hotel Mercure în Oradea va îmbunătăţi infrastructura hotelieră a oraşului, oferind un nivel superior de cazare şi servicii pentru a satisface exigenţele noii generaţii de călători", spune Maria Drăgulin, director de dezvoltare Accor pentru România, Bulgaria, Moldova şi Republica Cehă.

Oradea este un centru economic vital pentru regiune. Oraşul are o economie diversă, cu industrii cum ar fi producţia, serviciile şi turismul. Poziţia sa strategică în apropierea graniţei României cu Ungaria poziţionează Oradea ca o poartă de acces pentru comerţul şi investiţiile internaţionale. Infrastructura bine dezvoltată a oraşului, inclusiv reţelele moderne de transport şi un sector de afaceri în creştere, contribuie la potenţialul său economic.

"Noul hotel Mercure pe care îl deschidem în parteneriat cu Accor va aduce o alternativă valoroasă şi atractivă la oferta curentă de ospitalitate din oraş. În plus, un nou hotel afiliat unui lanţ internaţional va consolida poziţionarea oraşului nostru ca destinaţie de călătorie", adaugă Rareş Ţicra, reprezentant al Grand Hotel West, Oradea.   

 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO