Companii

Abatorul Periş a ajuns din pragul falimentului la afaceri de 70 de milioane de euro în cinci ani

Bogdan Grama, directorul ge­ne­ral al companiei Abatorul Periş din ju­deţul Dâmboviţa, cumpărată în 2015 de holdingul Agricover, grup controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani, de la Romsuintest Periş, companie aflată în pro­ce­dură de faliment, esti­mea­ză o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro în 2020, după ce şi-a extins puternic canalele de vânzare.

„Anul 2020 a creat un con­text ne­obiş­nuit pentru orice business, pentru sim­plul fapt că nimeni nu a pre­văzut vreo­dată o pandemie. Datorită impli­ca­ţiilor s-a intrat într-un scenariu de cri­ză, cu multe necunoscute, însă am ştiut să reacţionăm şi să ne mobilizăm ex­trem de rapid. (...) Pentru 2020 esti­măm o cifră de afaceri de aproximativ 70 de milioane de euro, un rezultat bun, care ne facem să fim încrezători în potenţialul de creştere al businessului“, a spus pentru ZF Bogdan Grama.

În prezent, compania are partene­ria­te cu peste 45 de ferme de porci din România şi operează un lanţ propriu de 29 de magazine Periş Cash & Carry. De asemenea, din no­iem­brie 2020 semipreparate din carne de porc sunt listate pe platforma de livrare Bringo.

Anual, Abatorul Periş co­merciali­zează circa 38.000 de tone de carne de porc sub formă de carcasă, piese tran­şa­te şi produse proaspete procesate. Majo­ritatea, 70% din producţie, ajun­ge în retail. „În plus, am dezvoltat con­cep­tul de măcelărie Periş shop in shop în diverse magazine de tip key account.“

Compania îşi propune să crească ca­pacitatea de producţie şi să exindă re­ţeaua de magazine şi în 2021. „Conti­nuăm invetiţiile, conform strate­giei noastre de business.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.