CES 2012

Gadgeturi spectacol lansate la CES. Cu ce se laudă HP, Sony, Nokia, Samsung şi HTC. GALERIE FOTO

 Gadgeturi spectacol lansate la CES. Cu ce se laudă HP, Sony, Nokia, Samsung şi HTC

Gadgeturi spectacol lansate la CES. Cu ce se laudă HP, Sony, Nokia, Samsung şi HTC

Autor: Adrian Seceleanu

10.01.2012, 21:55 4190

Ultrabook spectacol de la HP. Primul ultrabook consumer al HP, Envy 14 Spectre, prezentat în premieră la CES - Las Vegas, cel mai important târg de tehnologie al lumii, este un gadget spectaculos "împachetat" practic în sticlă Gorila Glass (aceeaşi ca pe iPhone) şi care a reuşit astfel să se distingă imediat de numărul tot mai mare de ultrabook-uri de pe piaţă. Envy 14 Spectre are o grosime de 20 mm, ecran de 14 inchi şi nu are o placă grafică dedicată sau unitate optică. Cea mai ieftină variantă a Envy 14 Spectre va costa 1.400 de dolari şi va include un procesor Intel Core i5-2467M, 4GB de RAM şi o unitate de stocare SSD de 128GB. Ultrabook-ul vine cu porturi Ethernet, USB 3.0, HDMI, Mini DisplayPort şi include suport pentru HP Wireless Audio, Bluetooth, WiDi şi NFC. Laptopul vine preinstalat cu Adobe Photoshop şi Premiere Elements.

Lumia 900, noua armă Nokia-Microsoft. Nokia a prezentat la CES 2012 un nou smartphone, Lumia 900, care are un ecran capacitiv ClearBlack AMOLED de 4,3 inchi, o cameră foto de 8 megapixeli cu optică de la Carl Zeiss, bliţ dual cu leduri, co­nectivitate 4G şi un procesor single-core Qualcomm Snapdragon la 1,4GHz. Telefonul are o carcasă din policarbonat şi va ajunge pe piaţă în următoarele două luni la un preţ nespecificat. Stephen Elop, directorul executiv al Nokia, a precizat doar că Nokia va fi agresivă în ce priveşte preţul noului smartphone.

"Walkmen" Sony cu Android. Compania japoneză Sony îşi încearcă din nou norocul pe segmentul playerelor audio cu un nou gadget, care are un ecran LCD de 10,9 cm (4,3 inchi), procesor grafic dual core NVIDIA Tegra de 1 GHz, conectivitate Wifi, DLNA, HDMI şi Bluetooth. Gadgetul are o capacitate de stocare de 16GB şi va fi disponibil din luna martie a acestui an la un preţ nespecificat momentan. Playerul vine cu nişte căşti intraauriculare EX şi S-Master MX care sunt echipate cu tehnologiile Clear Bass, Clear Stereo, DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) pentru o calitate mai bună a sunetului.

Astăzi Samsung are cel mai subţire ultrabook. Dacă în urmă o zi Acer era compania care anunţase cel mai subţire ultrabook (cu o grosime de 15 mm) din lume, după un anunţ al Samsung topul s-a schimbat. Samsung a anunţat noi modele din seria 9 de portabile, respectiv un ultrabook cu ecran de 13,3 inchi care are o grosime maximă de 12,9 mm şi o greutate de 1,16 kg şi un altul cu ecran de 15,6 inchi, o grosime maximă de 14,9 mm şi o greutate de 1,59 kg. Modelul cu ecran de 13 inch costă 1.400 de dolari, iar cel de 15,6 inchi 1.500. Notebook-ul Seria 9 de 15" este cu aproape 50% mai compact decât orice alt laptop existent de 15", potrivit Samsung. Notebook-ul Seria 9 de 13" este cu 28% mai mic decât modelul anterior. Puterea şi performanţa sunt asigurate de a doua generaţie de procesoare Intel Core i5/i7, memorie ram 4GB*/8GB şi 128GB/256GB SSD. Noul notebook Seria 9 se închide în 9,8 secunde, iar tehnologia Fast Start asigură un răspuns la deschidere de 1,4 secunde, în timp ce tehnologia Fast Browsing oferă navigare pe net de două ori mai rapidă. O altă inovaţie este bateria noului notebook Seria 9 de 15", care are o rată de viaţă de până la 10 ore.

Smartphone Windows cu 4G. Compania taiwaneză HTC a anunţat în cadrul CES 2012 modelul Titan II, primul smartphone din lume compatibil cu reţele 4G (LTE) şi care are platforma Windows Phone. Gadgetul are un ecran capacitiv de 4,7 inchi şi o uimitoare cameră foto de 16 megapixeli, cu funcţii de stabilizare a imaginii, un dublu bliţ cu leduri şi reducerea efectului de ochi roşii. Telefonul poate captura şi clipuri video HD. Titan II este echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon S2 la 1,5 GHz. Telefonul va fi disponibil iniţial în Statele Unite, prin operatorul AT&T. Nu este clar când va ajunge telefonul în Europa. Pe de altă parte şi dacă HTC Titan II ar fi lansat în România, aici nu ar exista nicio reţea de telefonie mobilă compatibilă (LTE/4G).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO