CES 2012

CES 2012: Ultima prezentare a Microsoft la CES, făcută praf: “Toată lumea a pierdut vremea”; “Au cheltuit degeaba un milion de dolari”

CES 2012: Ultima prezentare a Microsoft la CES, făcută praf: “Toată lumea a pierdut vremea”; “Au cheltuit degeaba un milion de dolari”

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

10.01.2012, 11:14 3354

Ultima prezenţă a gigantului american Microsoft la cel mai mare show dedicat gadgeturilor din lume - Computer Electronics Show din Las Vegas - şi prezentarea susţinută de CEO-ul Steve Ballmer au fost primite cu răceală de media şi analişti, unii dintre ei susţinând că prezentarea a fost o "pierdere de vreme pentru toată lumea" în contextul în care compania nu a venit la târg cu niciun anunţ care să provoace emoţie ori entuziasm în industrie.

"Microsoft şi-a folosit spaţiul central pe care îl deţinea la CES 2012 pentru a dovedi cât de lipsit de sens este să programezi un discurs de un milion de dolari când nu ai nimic de spus în era media moderne (…)", scrie paidcontent.org. "Microsoft nu a făcut nimic memorabil pentru a marca ultima apariţie la CES. Au fost câteva firimituri - cum ar fi o aplicaţie pentru consola Xbox care va afişa conţinut de la postul TV Fox sau disponibilitatea viitoare a experienţei de gaming Microsoft Kinect pentru Windows dar altfel întregul discurs este uşor de uitat".

Chiar şi rezervatul New York Times tratează în aceeaşi notă discursul lui Steve Ballmer. "Microsoft a creat aşteptări scăzute în legătură cu prezentarea pe care o va susţine la CES, ultima ediţia a târgului la care va participa şi ultima la care CEO-ul Steve Ballmer va susţine un discurs. Şi Microsoft nu a dezamăgit. A devenit de altfel un model în ultimii ani pentru Microsoft ca Steve Ballmer să nu anunţe mai nimic la prezentările de la CES", notează Nick Wingfield de la New York Times.

Şi publicaţia online Cnet a titrat despre discursul lui Ballmer: "multă vorbărie şi puţine lucruri spuse". Şi revista Wired a scris în ediţia sa online: "Ne aşteptam la lucruri mari de la Microsoft. După ce compania a anunţat că aceasta va fi ultima prezenţă la CES ne aşteptam ca aceasta să fie marcată cu un <<bang>>. În schimb am fost salutaţi cu puţină atenţie de o companie care se chinuie să rămână relevantă într-o industrie în care fac legea din ce în ce mai mult noi veniţi ca Facebook, Google şi Amazon".

Ce a anunţat totuşi Steve Ballmer?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO