Business Travel

Grecia a rămas destinaţia preferată a românilor şi vara aceasta

Mulţi români  au ales să-şi petreacă concediul în străinătate în insule precum Creta, Zakynthos, Santorini, Corfu

Mulţi români au ales să-şi petreacă concediul în străinătate în insule precum Creta, Zakynthos, Santorini, Corfu

Autor: Roxana Rosu

09.09.2016, 00:05 1966
Destinaţiile preferate pentru city break au rămas marile oraşe europene, printre care se numără Paris, Barcelona şi Veneţia.
 
Cei mai mulţi români care au ales să-şi petreacă zilele de concediu în străinătate au optat pentru sejururi în Grecia, în insule precum Creta, Zakynthos, Santorini, Corfu, sau în Tenerife, potrivit Vola.ro.
 
Destinaţiile preferate pentru city break au rămas marile oraşe europene, printre care se numără Paris, Barcelona şi Veneţia.
 
Media de preţ pentru un city break în vara aceasta a fost de 250 de euro de per­soană, cu 3 nopţi de cazare şi transport cu avionul incluse. Cel mai ieftin city break achi­ziţionat prin intermediul Vola.ro a fost de 109 euro, cu 2 nopţi de cazare în Roma şi transport cu avionul.
 
Printre cele mai scumpe pachete de vacanţă cumpărate au fost un city break de 3.740 de euro la Viena, pentru un grup de 7 per­soane, care a inclus 5 nopţi de cazare, trans­port cu avionul şi excursii opţionale, şi o vacanţă de 14 zile în Tokio, la un hotel de 5 stele şi bilet de avion business class, al cărei preţ a fost de 10.000 de euro pentru o familie.
 
„Per total, putem spune că a fost o vară destul de agitată din punct de vedere turistic, cu repoziţionări în topul desti­na­ţiilor preferate de români pentru vacanţele de vară. Deşi a ridicat numeroase semne de între­bare, Turcia a continuat să fie solicitată, dar într-o măsură mai mică decât anul trecut“, a spus Daniel Truică, CEO al Vola.ro. „De câştigat din această situaţie au avut destinaţiile mai vechi, intrate într-un con de umbră, precum Tenerife, sau destinaţii noi în preferinţele românilor, precum Portugalia“, adăugat el.
 
În medie, turiştii români şi-au rezervat vacanţa cu aproximativ o lună şi jumătate înainte în cazul sejururilor şi cu două luni şi ju­mă­tate înainte în cazul city break-urilor. Cu toate acestea, mulţi turişti au făcut rezer­vă­rile chiar şi cu trei săptămâni înainte de data ple­cării.
 
Mai exact, 20% dintre rezer­vările de city break şi 24% dintre rezervările de va­canţe au fost realizate cu maxim 21 de zile înainte. Aproape 7% dintre rezervări au fost făcute în ultima săptămână, chiar înainte de plecarea în vacanţă, majoritatea fiind turişti care au profitat de ofertele last minute, ce au adus reduceri de până la 60% în cazul destinaţiilor din Grecia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO