Companii

​Românii caută vacanţe de vară în Grecia, pentru care sunt dispuşi să cheltuiască circa 650 de euro/persoană

​Românii caută vacanţe de vară în Grecia, pentru...

Autor: Mihaela Pascari

28.02.2016, 15:51 1473

Vizitatorii Târgului de Turism al României de la Romexpo, eveniment organizat în preioada 25-28 februarie, pentru vacanţele de vară a acestui an se orientează spre destinaţiile mai apropiate de România, precum Insulele greceşti. Aceştia sunt dispuşi să cheltuiască pentru o vacanţă de vară circa 650 de euro/ persoană.

“Am venit la târg pentru a căuta oferte pentru vacanţa de vară. Ne orientăm spre destinaţii precum Grecia sau Turcia. Avem un buget limitat, iar pentru anul acesta am fi dispuşi să cheltuim în jur de 650 de euro pentru o persoană”, spune Liviana, 27 de ani, care este medic rezident şi a fost prezentă în cadrul târgului de la Romexpo.

Mai mult, printre vizitatorii târgului au fost şi cei care căutau oferte pentru perioada sărbătorilor pascale, iar ofertele agenţiilor pentru aceştia pornesc de la 341 de euro/persoană în Grecia. Iar tariful include zborul, taxele de aeroport, cazare, transfer de grup, asistenţă turistică în limba română cât şi asigurare.

“Cei care vor să plece în vacanţa de Paşti, aleg destinaţii înafară cum ar fi zonele greceşti, destinaţie unde religia este ortodoxă, deci ca şi a României, astfel românii au parte şi de tradiţiile noastre”, spune Maria Goicea, marketing manager în cadrul Coctail Holidays, una dintre cele mai mari companii de călătorii.

Pe de altă parte, au fost vizitatori care preferă destinaţii pentru vacanţa de vară în ţară, aceştia motivându-şi alegerea prin creşterea condiţiilor din zonele turistice din România.

“Căutăm baze de tratament în România pentru vacanţa de vară, ne-am propus sa vizitam căt mai mult în România deoarece ofertele de cazare  si condiţiile din ţară, devin din ce în ce mai bune. Pentru o vacanţă de vară am aloca un buget de 1.000 de euro pentru toată familia”, spune Alexandru, 35 de ani, de profesie inginer.

Târgul de Turism în cadrul căruia au fost prezenţi 285 de expozanţi dintre care Agenţii de Turism dar şi destinaţii turistice româneşti, a avut loc în perioada 25-28 februarie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO