Business Internaţional

Zeci de răniţi în urma cutremurului produs în Italia - surse La Repubblica

Zeci de răniţi în urma cutremurului produs în Italia...

Autor: Mediafax

30.10.2016, 11:42 83

Conform bilanţului provizoriu, cel puţin şapte persoane au fost rănite în localităţile Amatrice şi Rieti (regiunea Lazio), două fiind în stare gravă. Trei persoane sunt rănite după ce au fost scoase de sub dărâmături în orăşelul Tolentino, situat în regiunea Marche. Numeroase persoane au fost rănite în localităţile Ussita, Castelsantangelo sul Nera (regiunea Marche), Norcia şi Preci (Umbria).

Numeroase clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului de 6,5 grade care a avut loc duminică dimineaţă în zona Norcia, provincia Perugia. Mişcarea telurică a fost simţită puternic inclusiv la Roma, Florenţa şi Bolzano, provocând scene de panică.

Cel puţin două persoane sunt în stare gravă în orăşelul Amatrice în urma cutremurului produs la ora 7.40 (8.40, ora României) la adâncimea de doar 10 kilometri. Inţial, Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat o magnitudine de 7,1, revizuită ulterior la 6,5. Institutul italian de geofizică şi vulcanologie a anunţat o magnitudine iniţială de 6,1, revizuită ulterior la 6,5.

Conform unor surse citate de Corriere della Sera, în localitatea Tolentino (regiunea Marche) s-a prăbuşit o biserică în timpul slujbei de duminică. Nu este clar dacă vreo persoană a rămas blocată sub dărâmături. La Amatrice, localitate afectată grav de cutremurul din august, s-a prăbuşit o biserică şi un sediu al administraţiei locale, două persoane fiind scoase de sub dărâmături. În orăşelul Norcia s-a prăbuşit Basilica San Benedict. "S-a prăbuşit totul, se văd nori de fum, este un dezastru", a transmis primarul orăşelului Ussita, afectat grav de cutremurele produse zilele trecute. În Rieti, Podul Roman a fost închis din raţiuni de precauţie, dar nu au fost semnalate daune sau răniţi.

Prăbuşiri de clădiri au fost înregistrate şi în localităţile Castelsantangelo sul Nera şi Preci.

Un segment al Autostrăzii Salaria a fost închis din nou din cauza riscului de prăbuşire. O măsură similară fusese luată după seismele produse acum câteva zile. Tot ca măsură de precauţie, la Roma au fost închise catedralele San Paolo şi San Lorenzo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO