Business Internaţional

Zece zile rămase până la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, iar stadionul care va găzdui meciul de debut nu este gata

Zece zile rămase până la Campionatul Mondial de Fotbal...
02.06.2014, 20:30 1910

Au mai rămas zece zile până la începerea Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, însă autorităţile braziliene nu au reuşit să termine de construit în totalitate stadionul Arena Corinthians din Sao Paulo care va găzdui primul meci al competiţiei, scrie Business Insider.

Stadionul va fi ocupat în proporţie de mai puţin de trei sferturi  în testul final programat pentru duminică în urma căruia stadionul va primi aprobarea finală pentru siguranţă. Cu două arii încă în construcţie, se pare că doar 40.000 de fani îşi vor susţine echipele favorite la meciul de debut.

Constructorii nu au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu pentru construcţia  unei arii suplimentare de locuri şi doar 5.000 de fani vor avea permisiunea de a sta într-o altă zonă neterminată  încă.

Secretarul general al FIFA, Jerom Valcke a declarat după vizita stadionului de pe 21 mai că “este vital ca toate facilităţile stadionului să fie testate şi toate autorizaţiile să fie obţinute”.

În proiectul de construcţie a stadionului se estima că acesta va găzdui 65.000 de spectatori pe 12 iunie, la meciul de debut al Campionatului Mondial de Fotbal, între Brazilia, deţinătoare a cinci titluri mondiale, şi Croaţia.

Testul de duminică va arăta însă că stadionului nu este pregătit să facă faţă tuturor cerinţelor impuse de FIFA pentru capacitatea maximă de ocupare, după o serie de întârzieri în construcţia sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO