Business Internaţional

Washington Post - Cum au tratat Dragnea şi Tăriceanu comunicatul Departamentului de Stat american: De neînţeles

Washington Post - Cum au tratat Dragnea şi Tăriceanu...

Autor: Alex Ciutacu

28.11.2017, 17:50 1159

Publicaţia americană Washington Post a analizat reacţia pe care au avut-o Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu la comunicatul emis de departamentul de stat al Statelor Unite.

Liderii coaliţiei de stânga, aflată la guvernare, au respins criticile din partea Departamentului de Stat american, prin care autorităţile din Statele Unite îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modificările legilor justiţiei, spunând că acestea ar putea fi în defavoarea eforturilor depuse în ultimii ani în încercarea de a pedepsi corupţia detectată la nivel înalt, scrie Washington Post.

Într-o declaraţie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea au spus că Washington „ar trebui să aibă încredere în Parlamentul României care încearcă să consolideze independenţa sistemului de justiţie”.

Departamentul de Stat al SUA a cerut Parlamentului României să „respingă propunererile care slăbesc puterea legii şi care pun în pericol lupta împotriva corupţiei”.

Cei doi oameni politici din România au numit comunicatul Departamentului de Stat „de neînţeles”.

Dragnea şi Tăriceanu întâmpină amândoi acuzaţii legate de fapte de corupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO