Business Internaţional

Warren Buffett, omul cu 40 mld. dolari în buzunar, la prima vizită în India: "Sper să cheltuiesc nişte bani aici"

 Warren Buffett, omul cu 40 mld. dolari în buzunar, la prima vizită în India: "Sper să cheltuiesc nişte bani aici"

Autor: Radu Racu

22.03.2011, 17:51 36

Miliardarul Warren Buffett, al doilea mare bogat alAmericii de Nord, a declarat marţi în cadrul primei sale vizite înIndia că speră să investească în sudul Asiei, ca urmare a campanieifondului Berkshire de a aloca peste 35 de miliarde de dolari pentruachiziţii în ultimii doi ani, scrie Bloomberg.

"Sperăm să cheltuim nişte bani aici", a spusBuffett, preşedintele consiliului de administraţieal fondului de investiţii Berkshire, în cadrulunei conferinţe de presă organizate la Bangalore."Nu văd India ca o piaţă emergentă. Noi avemtendinţa să ne uităm la pieţe mari, ca India, China, MareaBritanie, Brazilia şi Germania. Toate acestea se potrivesc cu cevrem noi", a declarat miliardarul.

Buffett, 80 de ani, se bucură în prezent decâştiguri mai mari la fondul originar din Omaha şicaută să plaseze aceşti bani în SUA şi marile pieţe externe.

Recent, el a cumpărat producătorul de chimicale Lubrizol pentru 9 miliarde de dolari iar anul trecut aachiziţionat compania feroviară Burlington Northern Santa Fe pentru 26,5 miliarde dedolari.

Valoarea lichidităţilor de care dispunea fondul Berkshire la 31decembrie a urcat la puţin peste 38 de miliarde de dolari, nivelcare l-a determinat pe Buffett să le spună investitorilor două lunimai târziu că "pistolul elefant a fost reîncărcat".

Interesul lui Warren Buffett pentru India vineîn contextul în care PIB-ul de 1.300 de miliardede dolari al statului asiatic va înregistra anul acesta o creşterede 9,25%, conform ministerului de finanţe local.Buffett şi-a exprimat interesul pentru Asia şiîntr-o declaraţie făcută luni, legată de perspectivele pe care leoferă Japonia în prezent.

"Frecvent, ceva din cer precum acesta, un eveniment extraordinarcrează în mod real o oportunitate de cumpărare. Am văzut astaîntâmplându-se în Statele Unite, am văzut întâmplându-se înîntreaga lume. Nu cred că Japonia va fi oexcepţie", a afirmat investitorul american, comentând urmăriledezastrelor produse în statul nipon cu o săptămână înainte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO