Business Internaţional

Viitorul camerelor foto. Cum arată noile modele de la Sony, care funcţionează numai împreună cu smartphone-uri. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată noile camere Sony

Vedeţi cum arată noile camere Sony

Autor: Ştefan Stan

20.10.2013, 17:35 1672

Sony a lansat luna trecută noile camere foto Cyber-Shot QX10 şi QX 100, sub forma unor dispozitive care se ataşează la smartphone-uri pentru a face poze de calitate mai bună, scrie Wall Street Journal.

Camera QX 10, pusă la vânzare la 250 de dolari, vizează utilizatorii începători, în timp ce QX100, varianta mai avansată, a fost gândită pentru entuziaştii fotografiei, care o pot achiziţiona pentru 500 de dolari.

Din punct de vedere tehnic, cele două camere digitale sunt dotate cu senzor de imagine şi un buton de captură şi cu o baterie care rezistă la 220 de cadre pe încărcare. Cu toate acestea cele două gadgeturi arată ca nişte lentile cilindrice care nu au unele din funcţiile elementare pentru o cameră digitală: un ecran, un panou de control şi blitz.

Pentru a compensa aceste neajunsuri, Sony a gândit camerele ca nişte extensii ale smartphone-urilor. Folosind o conexiune Wi-Fi, camerele se pot sincroniza cu iPhone-urile sau telefoanele pe Android, printr-o aplicaţie Sony numită PlayMemories Mobile, iar smartphone-ul devine atât ecranul camerei foto, cât şi panoul de control.

Modelul QX10 are zoom optic 10x şi un senzor de 18 megapixeli, iar QX100 are 3,6x zoom optic şi un senzor de 20 de megapixeli, acelaşi folosit pe camera digitală de mare succes Sony RX100 II.

Ambele modele funcţionează cu un card microSD, pe care se pot stoca fotografiile făcute.

Camerele au şi o funcţie care le permite să filmeze full HD.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO