Business Internaţional

Vicepreşedintele, Kamala Harris, atac la guvernatorul Floridei, Ron DeSantis

Vicepreşedintele, Kamala Harris, atac la guvernatorul...

Autor: Laura Buciu

29.07.2023, 16:19 49

Vicepreşedintele Kamala Harris a fost incisivă în discursul său în mai multe state americane unde a fost în ultimele săptămâni, atacându-l pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, pentru că a susţinut „istoria revizionistă” despre sclavie.

Harris l-a atacat pe Ron DeSantis, pentru că a susţinut „istoria revizionistă” despre sclavie, spunându-le angajaţilor din sistemul de sănătate din Iowa să se revolte împotriva noilor legi restrictive ale statului privind avortul şi mobilizându-i pe latinii din Chicago pentru a lupta împotriva republicanilor „extremişti”.

Sâmbătă, Harris, prima femeie şi prima femeie de culoare care a ocupat funcţia de vicepreşedinte, a deschis conferinţa anuală a NAACP din Boston, un eveniment politic cheie pentru americanii de culoare care va contribui la definirea temelor pe care se vor concentra democraţii în alegerile din 2024.

Discursurile fac parte dintr-un rol extins pentru partenerul de guvernare al preşedintelui american Joe Biden, mult scrutat înainte de alegeri, spun democraţii. Ea se va angaja în multe alte evenimente de tip campanie în lunile următoare, menite să o reîntâlnească pe Harris cu susţinătorii fideli, să îşi îmbunătăţească imaginea în rândul independenţilor şi să ajungă la democraţii' care nu au auzit mesajul administraţiei Biden.

Este o mişcare care nu ar putea avea loc prea curând, spun unii democraţi influenţi.

„Am spus în mod constant Casei Albe că trebuie să o trimită mai mult pentru că avem nevoie ca baza - adică alegătorii de culoare şi alţii - să înţeleagă ceea ce faceţi”, a declarat pentru Reuters reverendul Al Sharpton, un activist veteran pentru drepturile civile şi şeful National Action Network.

Biden le atribuie votanţilor de culoare victoria sa din 2020, sondajele la ieşirea de la urne arătând că a obţinut 87% din voturi. Dar sondajele recente şi prezenţa la vot în alegerile parţiale din 2022 dezvăluie o erodare a entuziasmului în rândul acestui bloc care trebuie consolidat înainte de noiembrie anul viitor.

Casa Albă speră, de asemenea, să îmbunătăţească imaginea publică a lui Harris şi ratingul scăzut din punct de vedere istoric. Un sondaj recent al NBC News a arătat că 49% dintre alegătorii înregistraţi au o părere negativă despre Harris, faţă de 32% care au o părere pozitivă, un rating net negativ de 17 care este cel mai scăzut pentru un vicepreşedinte în istoria sondajului.

DeSantis l-a acuzat vineri pe senatorul american Tim Scott, cel mai mediatizat candidat de culoare în cursa prezidenţială republicană din 2024, că a acceptat „minciuna” lui Harris cu privire la noile cerinţe privind programa şcolară pentru sclavi din Florida.

Este de aşteptat ca alegătorii care se tem de vârsta înaintată a preşedintelui, de 80 de ani, să se uite mult mai atent la vicepreşedinte. Unii republicani sugerează deja că Harris ar putea conduce ţara dacă Biden va câştiga în 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO