Business Internaţional

Veniturile Ferrari au crescut cu 46% în al treilea trimestru al acestui an. Personalizarea maşinilor de către clienţii bogaţi a adus companiei 1,54 de miliarde de euro

Veniturile Ferrari au crescut cu 46% în al treilea...

Autor: Valeriu Dănilă

02.11.2023, 16:54 124

Compania Ferrari a arătat miercuri că profitul din trimestrul al treilea a crescut cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajunâng la 1,54 de miliarde de euro, clienţii bogaţi preferând în continuare personalizarea maşinilor, scrie CNBC.

Astfel, producătorul de autovehicule se aşteaptă acum la un venit de 5,9 miliarde de euro în anul 2023, cu o marjă de profit de cel puţin 26,5%.

Benedetto Vigna, CEO-ul Ferrari, a declarat că preferinţa consumatorilor pentru personalizarea opţiunilor a împins în sus veniturile companiei.

În ultimii ani Ferrari şi-a extins foarte mult lista de opţiuni pe care o oferă clienţilor săi, fiind vorba de o paletă largă de culori exterioare şi interioare, respectiv detalii pentru interiorul maşinii. Aceste opţiuni pot adăuga multe mii de euro în costul autovehiculului.

Compania a livrat 3.459 de maşini în al treilea trimestru al anului, o creştere de 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO