Business Internaţional

Valul scăderilor a ajuns şi pe Bursa din Bucureşti

Valul scăderilor a ajuns şi pe Bursa din Bucureşti

Autor: Roxana Pricop

24.08.2015, 00:03 534

Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, s-a depreciat cu 1% în şedinţa de vineri, coborând astfel sub pragul de 7.300 de puncte.

Indicele BET reuneşte evoluţia celor mai lichide zece acţiuni de la bursa din Bucureşti. După evoluţia de vineri, valoarea cumulată a companiilor listate pe piaţa principală la Bucureşti a scăzut la 147 miliarde de lei, cea mai mică valoare din ultima lună.

Lideri de pluton la scăderi în şedinţa de vineri au fost acţiunile din sectorul financiar: titlurile bancare BRD şi Banca Transilvania au scăzut cu circa 2%, titlurile Erste Bank au pierdut 4,2% din valoare, cele ale SIF-urilor au raportat deprecieri de până la minus 4%.

Companiile din sectorul energetic au raportat corecţii negative vineri, însă mai reduse decât cele ale acţiunilor financiare.

Titlurile Petrom au scăzut cu 0,78%. Acţiunile Romgaz au închis vineri cu un firav plus de 0,28%. În ultima lună, scăderea indicelui BET ajunge la 3,5%. Principala referinţă a bursei a rămas cu un modest plus de 3% faţă de începutul anului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO