Business Internaţional

Un nou tip de maşină tocmai a fost inventată. Cine a construit maşina care poate schimba toată piaţa auto mondială

Un nou tip de maşină tocmai a fost inventată. Cine a...

Autor: Business Magazin

21.10.2023, 23:16 964

Maşinile cu emisii zero sunt din ce în ce mai populare, dar utilizarea unui vehicul electric este aproape imposibilă în locurile cu infrastructură de încărcare limitată. Stella Terra vrea să schimbe acest lucru cu un concept cel puţin interesant, scrie CNN.
SUV-ul de culoare verde kaki foloseşte panouri solare pe acoperişul său înclinat pentru a-şi încărca bateria electrică, ceea ce înseamnă că poate parcurge distanţe lungi alimentat în întregime de soare.

Construit de o echipă de studenţi de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven (TUE), "primul vehicul off-road alimentat cu energie solară din lume" ar putea ajuta la conectarea zonelor îndepărtate "unde drumurile sunt mai puţin dezvoltate şi reţelele de energie nu sunt la fel de fiabile" şi ar putea fi folosit de echipele de urgenţă şi la livrări, spune Thieme Bosman, managerul de evenimente al echipei.

Echipa a testat vehiculul în Maroc la începutul acestei luni, parcurgând mai mult de 1.000 de kilometri între coasta de nord a ţării şi deşertul Sahara din sud.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO