Business Internaţional

Un lider al opoziţiei ruse a fost condamnat la 15 zile de închisoare

Autor: Mediafax

06.12.2011, 18:36 75

Unul din liderii mişcării liberale ruse Solidaritatea a fost condamnat marţi la 15 zile de închisoare după ce a fost arestat în timpul unei manifestaţii ce denunţa alegerile legislative de duminică, relatează agenţia Interfax citată de AFP.

Ilia Iaşin, arestat luni împreună cu alţi 300 de manifestanţi, printre care şi alţi lideri ai opoziţiei, a fost declarat vinovat de "refuzul de a urma instrucţiunile poliţiei" si a fost condamnat la 15 zile de închisoare de un tribunal din Moscova.

Denunţând "farsa electorală" a scrutinului câştigat de Partidul Rusia Unită, protestatarii au încercat să ajungă la sediul Comisiei Electorale pentru a condamna fraudele si presiunile de la alegeri, cerând "o Rusie fără Putin".

Mitingul a fost autorizat într-un sector situat la distanţă de sediul partidului aflat la putere, însă marşul spre Comisia Electorală nu a fost autorizat, ducând astfel la arestarea a peste 300 de protestatari, nu departe de Piaţa Lubianka, unde se află sediul FSB (ex-KGB).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO