Business Internaţional

Un investitor belgian a renovat cu 10 mil. euro casa lui Picasso iar acum o vinde cu 170 mil. euro

Un investitor belgian a renovat cu 10 mil. euro casa lui...

Autor: Florin Badescu

12.09.2013, 17:47 254

Celebrul pictor spaniol s-a mutat în această reşedinţă din Mougins, o localitate în apropiere de Cannes, în anul 1961. Picasso a trăit în această casă până la moartea sa, în 1973.

La 40 de ani după moartea artistului, impunătoarea reşedinţă este scoasă la vânzare de proprietarul actual al ei, un comerciant de artă belgian, contra sumei de 170 milioane de euro, a anunţat Le Point.

Actualul proprietar a cumpărat reşdinţa în urmă cu cinci ani, cu suma de 12 milioane de euro. El a renovat-o, efectuând toate lucrările de care construcţia avea nevoie. Investiţia a fost de 10 milioane de euro, potrivit Le Point, şi nu justifică preţul de vânzare cerut de actualul proprietar al vilei. Acesta i-a schimbat totodată denumirea în "L'Antre du Minotaure", în onoarea artistului.

Reşedinţa reprezintă o clădire uriaşă cu o suprafaţă de 800 metri pătraţi, amplasată pe un teren de peste două hectare, şi este compusă din trei clădiri, potrivit Le Nouvel Observateur, care a prezentat elementele din anunţul publicat pe site-ul de tranzacţii imobiliare Corcoran, în prezent inaccesibil. Vila conţine 35 de camere distribuite pe trei etaje şi opt săli de baie. Potrivit Le Point, reşedinţa ar fi vândută cu operele de artă care o decorează, fapt care ar putea explica acel preţ de vânzare uriaş.

Pablo Picasso s-a mutat pe domeniul său din Mougins după ce a părăsit oraşul Cannes, alegând să rămână în sudul Franţei, o regiune pe care o iubea foarte mult. Pictorul a murit în această vilă pe 8 aprilie 1973. Soţia sa, Jacqueline, rămasă să trăiască în această casă după moartea soţului său, s-a sinucis în octombrie 1986 şi a fost înmormântată lângă celebrul pictor, în apropiere de această proprietate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO