Business Internaţional

Un fond de investiţii ”crede” cu tărie şi cu 1 miliard de dolari că Barclays, unul dintre cele mai sonore nume din industria bancară, va reveni la fosta glorie

Un fond de investiţii ”crede” cu tărie şi cu 1...

Autor: Răzvan Botea

04.02.2018, 08:02 176

Tiger Global, fond de investiţii american, a investit în tăcere mai mult de un miliard de dolari în banca londoneză Barclays,  în cadrul unui „pariu” care susţine planul directorului executiv Jes Staley de a scote banca din zona celor mai slabe performanţe la bursă, relatează Financial Times.

Această achiziţie ce nu a fost încă făcută publică, face din Tiger Global un investitor din top 10 ai Barclays şi arată convingerea companiei din New York in valoare de 24 mld. dolari că acţiunile băncii londoneze Barclays sunt pe punctul de a sări.

Tiger Global a cumpărat undeva la 2,5% din acţiunile Barclays în momentul în care acestea au scăzut la cel mai jos nivel din ultimele două săptămâni – la mai puţin de 180 de puncte, conform unei persoane familiară cu situaţia.

Acţiunile Barclays sunt tranzacţionate la 206 puncte la momentul  redactării materialului.

Tiger Global şi Barclays au refuzat să comenteze.

Tiger Global a fost fondat în 2001 de Chase Coleman, cel mai proeminent dintre managerii companiei supranumiţi „Tiger Cub”.

Cu o prezenţă americană majoră, care a început de la achiziţia băncii Lehman Brothers acum 10 ani, Barclay e posibil să fie unul dintre cei mai mari beneficiari ai reformei fiscale a lui Donald Trump, în timp ce dobânzile americane cresc.

Este de aşteptat ca banca Barclays să anunţe luna viitoare o altă pierdere anuală netă. De asemenea, este de aşteptat ca veniturile din schimburi valutare să scadă foarte mult, cum deja au anunţat competitorii americani.

Tiger Global este cunoscut pentru interesul în companiile de IT. A investit şi în alte sectoare şi de asemenea, deţine o subsidiară de investiţii care finanţează startupri, printre care Spotify şi Airbnb.

Fondul de investiţii s-a folosit în trecut de structuri complicate corporative pentru investiţiile sale ocazionale din Europa.

Anul trecut, Tiger Global a vândut Tesco, un supermarket din Regatul Unit, printr-o entitate numită Delores Holdings Ltd. cu sediul în Insulele Cayman şi în urmă cu câţiva ani a vândut compania Quindell printr-un instrument similar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO