Business Internaţional

Un antreprenor are o reţetă câştigătoare pentru angajaţi. Cât lucrează angajaţii de la această companie

Un antreprenor are o reţetă câştigătoare pentru...

Autor: Laura Buciu

04.11.2022, 23:21 942

Un antreprenor din Miami a fost asaltat de cereri de angajare după ce şi-a schimbat programul de lucru pentru personalul angajat la o săptămână de lucru de trei zile, câte 14 ore pe zi, scrie CNN.

Justin Lindsey, de la Chick-fil-A, căuta o modalitate inedită de a recompensa angajaţii care „lucrau literalmente 70 de ore pe săptămână, săptămână de săptămână”, a declarat recent pentru revista QSR, citată de CNN.

Populara franciză era profitabilă, iar vânzările erau robuste, dar acest lucru se întâmpla în detrimentul epuizării personalului. Aşa că, la începutul acestui an, Lindsey a pus la cale o nouă reţetă pentru succes: revizuirea programului săptămânal.
Şi-a împărţit personalul de 38 de angajaţi - 18 şefi de magazin şi 20 de angajaţi din prima linie - în două grupuri şi a alternat programele săptămânale în blocuri de trei zile cu ture de 13-14 ore.

Rezultatul: o rată de retenţie de 100% la nivelul conducerii şi o avalanşă de noi candidaţi la un loc de muncă. O deschidere în această toamnă la restaurantul din cartierul Kendall a atras mai mult de 420 de candidaţi.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO