Business Internaţional

Un angajat al Parmalat s-a sinucis dupa interogatoriu

26.01.2004, 00:00 30



Un angajat al departamentului financiar al grupului agro-alimentar Parmalat s-a sinucis aruncandu-se de pe un pod la sfarsitul saptamanii trecute, potrivit informatiilor furnizate de politia italiana.



O sursa apropiata investigatiei a declarat ca Alessandro Bassi a lucrat pentru doi directori financiari ai grupului, Fausto Tonna si Luciano Del Soldato, ambii aflandu-se in prezent in arest, conform Financial Times. Bassi fusese interogat de autoritatile care ancheteaza cazul Parmalat, insa nu fusese inclus pe lista suspectilor.



Intre timp, procurorii din Milano l-au interogat pe Calisto Tanzi, fostul presedinte al Parmalat. Acesta se gaseste in spital de joia trecuta, cand a acuzat furnicaturi in brate, un posibil simptom al unui infarct. Avocatii sai au declarat in repetate randuri, inca de la arestarea acestuia, pe 27 decembrie 2003, ca starea sa de sanatate este precara.



Cercetarile continua insa, ancheta concentrandu-se asupra operatiunilor Parmalat de vanzare de obligatiuni, dar si asupra bancilor care au intermediat aceste plasamente sau au acordat credite grupului. Deutsche Bank a confirmat ca birourile sale din Milano au fost perchezitionate. Un purtator de cuvant a institutiei financiare germane a declarat ca "banca va coopera in continuare cu autoritatile italiene".



Politia italiana a perchezitionat joia trecuta birourile agentiei de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P), sediile din Milano ale bancii americane Morgan Stanley si cele ale firmei Nextra, divizie a bancii Intesa, cea mai mare institutie financiara italiana.



Criticata ca nu a prevazut colapsul Parmalat, Banca centrala a Italiei a anuntat sambata ca a transmis autoritatilor fiscale documentele care privesc vanzarile de obligatiuni ale grupului declarat insolvabil. anca.stoicescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO