Business Internaţional

Un american a strâns toate bacşişurile pe care le-a primit în 30 de ani, apoi le-a donat

Un american a strâns toate bacşişurile pe care le-a...

Autor: Ştefan Stan

22.12.2013, 15:59 452

Un american a donat toate bacşişurile primite în ultimii 30 de ani, în valoare de 200.000 de dolari, după o viaţă în care a lucrat ca lustragiu, scrie ABC News.

Albert Lexie, în vârstă de 71 de ani, lucra în fiecare marţi şi joi la Spitalul de copii din Pittsburgh, unde lustruia pantofi. Lexie avea un tarif de 5 dolari pentru fiecare pereche de pantofi curăţată, iar orice depăsea suma stabilită, dona către un Fond de tratament gratuit pentru copii.

“A strâns 750 de dolari în primul an, iar acum a ajuns să strângă 10.000- 15.000 de dolari pe an din bacşişuri”, a declarat Greg Barrett, preşedintele spitalului. Barrett estimează că Lexie a donat aproape o treime din toate câştigurile sale către Spitalul de copii.

“Şansa de a vorbi cu familiile copiilor, pentru a vedea unde ajung banii, este unul din lucrurile care îi ţin de foame lui Lexie”, a spus Barrett.

Lexie şi-a început cariera de lustragiu în urmă cu 40 de ani, când a construit la un atelier o cutie de lustruit pantofi. Pe lângă spitalul de copii, Lexie lucrează ca lustragiu şi în cartierul de afaceri din Mid-Mon Valley din Pittsburgh.

Lexie a fost numit în 2010 "una dintre stelele dintre noi” de revista People, în colaborare cu Liga de Baseball .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO