Business Internaţional

UE va stabili noi relaţii de parteneriat dacă Trump va fi protecţionist; UE va asuma rolul SUA

UE va stabili noi relaţii de parteneriat dacă Trump va...

Autor: Mihai Draghici

31.01.2017, 18:41 159

"Încă nu ştim ce se va întâmpla", a declarat Jerome Dijsselbloem pentru postul RTL.

"Dar Europa nu trebuie să stea să aştepte pasiv şi orbeşte ce se întâmplă în Statele Unite; Europa trebuie să meargă înainte, inclusiv în domeniul relaţiilor comerciale internaţionale", a adăugat preşedintele Eurogrupului.

Noul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, pare să aibă o abordare protecţionistă, el dispunând deja retragerea din Parteneriatul comercial Transpacific (TTP) şi avertizând că va renegocia Acordul Comercial Nord-American (NAFTA), semnat cu Mexicul şi Canada.

"Cooperarea noastră cu China este foarte importantă. Este din ce în ce mai importantă la nivel economic, dar şi politic", a subliniat Dijsselbloem.

"În cazul în care Statele Unite vor decide să aibă o abordare şi mai protecţionistă, orientată spre interior, dacă nu vor mai fi un susţinător al comerţului şi cooperării, Europa va trebui să asume acest rol cu determinare", a insistat preşedintele Eurogrupului, pledând pentru intensificarea cooperării Uniunii Europene cu ţări din Asia, America Latină şi Africa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO