Business Internaţional

Ucraina spune că ruşii aruncă în aer poduri pentru a împiedica ripostele

Ucraina spune că ruşii aruncă în aer poduri pentru a...

Autor: Andreea Tobias

07.05.2022, 10:04 79

Declaraţie în premieră a armatei din Ucraina: forţele ruseşti au început să arunce în aer poduri pentru a încetini contraofensiva ucraineană din nord-est.

În ultima sa actualizare operaţională, Statul Major General a declarat sâmbătă că în zona Tsyrkuny şi Ruski Tyshky, la est de Harkov, „ocupanţii au aruncat în aer trei poduri rutiere pentru a încetini acţiunile de contraofensivă ale Forţelor de Apărare", anunţă CNN, care nu a putut verifica în mod independent afirmaţia.

În ultimele două săptămâni, trupele ucrainene au recucerit o serie de sate la nord şi la est de Harkov, ceea ce face mai dificilă utilizarea artileriei ruseşti împotriva oraşului, precum şi ameninţarea de a bloca coridoarele de aprovizionare ruseşti pentru forţele care luptă în Doneţk şi Luhansk.

Harkov este aproape de graniţa cu Rusia şi a fost unul dintre primele oraşe care au fost atacate atunci când Rusia a invadat oraşul.

Totodată, potrivit Statului Major General, ruşii au continuat să bombardeze oraşul Mikolaiv din sudul ţării.

Pe de altă parte, tensiunile cresc înaintea zilei de 9 mai, cunoscută ca "Ziua Victoriei" a Rusiei - care marchează victoria Moscovei asupra Germaniei naziste. Oficialii occidentali au avertizat că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea declara în mod oficial război în acea zi, ceea ce i-ar permite să mobilizeze rezervele şi să intensifice asaltul rusesc.

În perioada premergătoare acestei zile, forţele ruseşti care ocupă regiunea ucraineană Kherson au sporit punctele de control şi patrulările, a declarat Statul Major ucrainean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO