Business Internaţional

Ucraina poartă discuţii cu aliaţii pentru a obţine rachete cu rază lungă de acţiune

Ucraina poartă discuţii cu aliaţii pentru a obţine...

Autor: Cosmin Pirv

29.01.2023, 08:03 11

Kievul şi aliaţii poartă discuţii cu privire la solicitările Ucrainei de a primi rachete cu rază lungă de acţiune, a declarat sâmbătă un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, informează Reuters.

Ucraina a obţinut promisiuni de a primi tancuri de luptă occidentale şi caută avioane de luptă pentru a respinge forţele ruseşti care avansează încet de-a lungul unei părţi a liniei frontului.

„Pentru a reduce drastic arma cheie a armatei ruse - artileria pe care o folosesc astăzi pe linia frontului - avem nevoie de rachete care să le distrugă depozitele”, a declarat consilierul prezidenţial Mykhailo Podolyak pentru televiziunea ucraineană Freedom. El a spus că în Peninsula Crimeea, ocupată de Rusia, există peste 100 de depozite de artilerie.

„Prin urmare, în primul rând, negocierile sunt deja în curs de desfăşurare. În al doilea rând, negocierile se desfăşoară într-un ritm accelerat”, a spus el.

Preşedintele Zelenski, vorbind separat, a declarat că Ucraina vrea să preîntâmpine atacurile ruseşti asupra zonelor urbane ucrainene şi a civililor.

„Ucraina are nevoie de rachete cu rază lungă de acţiune... pentru a priva ocupantul de posibilitatea de a-şi plasa lansatoarele de rachete undeva departe de linia frontului şi de a distruge oraşele ucrainene”, a spus Volodimir Zelenski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO