Business Internaţional

Ucraina afirmă că luptele din estul ţării s-au intensificat

Ucraina afirmă că luptele din estul ţării s-au...

Autor: Andreea Tobias

16.07.2023, 17:17 50

Luptele din estul Ucrainei "s-au intensificat într-o oarecare măsură", în timp ce forţele ucrainene şi ruseşti se confruntă în cel puţin trei zone de pe frontul estic, a declarat duminică un înalt oficial ucrainean din domeniul apărării.

Luna trecută, Kievul a lansat o contraofensivă în încercarea de a recuceri teritoriul ocupat de Rusia şi de a prelua iniţiativa în invazia la scară largă a Rusiei, aflată acum în cea de-a 17-a lună.

Ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar, a declarat pe Telegram că forţele ruse au atacat în direcţia Kupyansk, în regiunea Harkov, timp de două zile succesive.

"Suntem în defensivă", a scris Maliar. "Există lupte crâncene, poziţiile ambelor părţi se schimbă de mai multe ori pe zi".

Maliar a mai spus că cele două armate se lovesc una de cealaltă în jurul oraşului în ruine Bahmut, dar că forţele ucrainene "avansează treptat" de-a lungul flancului sudic.

Trupele Kievului resping, de asemenea, atacurile ruseşti în apropiere de Avdiivka şi Maryinka.

Un purtător de cuvânt al comandamentului militar din sud a afirmat duminică, într-o declaraţie separată, că forţele ucrainene au avansat mai mult de un kilometru într-o parte a frontului de sud.

Kievul a obţinut progrese treptate în unele părţi din est şi sud de când a lansat contraofensiva mult aşteptată.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu acordat televiziunii de stat, din care o parte a fost difuzată duminică, că operaţiunea "nu reuşeşte" şi că încercările de a străpunge apărarea rusă au eşuat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO