Business Internaţional

UBS, dată în judecată pentru fraudă de administratorii insolvenţei lui Bernard Madoff

UBS, dată în judecată pentru fraudă de administratorii insolvenţei lui Bernard Madoff

Autor: Adrian Voicu

24.11.2010, 17:27 17

Banca elveţiană UBS a fost acuzată de fraudă de cătreadministratorii care se ocupă de lichidarea firmei de investiţii alui Bernard Madoff, aceştia cerând daune de 2 miliarde dolaripentru victimele schemei Ponzi elaborată de omul de afaceri.

Irving H. Picard, reprezentantul investitorilor păcăliţi defirma de investiţii Bernard L. Madoff Investment Securities, adeclarat că UBS, diviziile sale şi mai mulţi indivizi au "oferit oaură de legitimitate" fraudei lui Madoff, prin sponsorizarea unorfonduri afiliate firmei de investiţii. "Ca administratorp alacestorfonduri, UBS i-a permis lui Madoff să fie singura sursă deinformaţii cu privire la valoarea fondurilor".

Conform acuzelor aduse de investitori, fără implicare UBS, firmalui Mafodd "ar fi fost lipsită de mai mult de un miliard de dolariîn investiţii, iar frauda lui Madoff ar fi fost mai mică atât carezultat final cât şi ca durată".

Valoarea totală în daune cerute din partea victimelor fonduluilui Madoff se ridică la 5,8 miliarde dolari.

Madoff, în vârstă de 72 de ani, a pledat vinovat la 11 capete deacuzare pentru desfăşurarea celei mai mari scheme piramidale dinistorie, acesta fiind condamnat la 150 de ani de închisoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO