UBS, dată în judecată pentru fraudă de administratorii insolvenţei lui Bernard Madoff

Autor: Adrian Voicu 24.11.2010

Banca elveţiană UBS a fost acuzată de fraudă de către administratorii care se ocupă de lichidarea firmei de investiţii a lui Bernard Madoff, aceştia cerând daune de 2 miliarde dolari pentru victimele schemei Ponzi elaborată de omul de afaceri.

Irving H. Picard, reprezentantul investitorilor păcăliţi de firma de investiţii Bernard L. Madoff Investment Securities, a declarat că UBS, diviziile sale şi mai mulţi indivizi au "oferit o aură de legitimitate" fraudei lui Madoff, prin sponsorizarea unor fonduri afiliate firmei de investiţii. "Ca administratorp al acestorfonduri, UBS i-a permis lui Madoff să fie singura sursă de informaţii cu privire la valoarea fondurilor".

Conform acuzelor aduse de investitori, fără implicare UBS, firma lui Mafodd "ar fi fost lipsită de mai mult de un miliard de dolari în investiţii, iar frauda lui Madoff ar fi fost mai mică atât ca rezultat final cât şi ca durată".

Valoarea totală în daune cerute din partea victimelor fondului lui Madoff se ridică la 5,8 miliarde dolari.

Madoff, în vârstă de 72 de ani, a pledat vinovat la 11 capete de acuzare pentru desfăşurarea celei mai mari scheme piramidale din istorie, acesta fiind condamnat la 150 de ani de închisoare.