Business Internaţional

Turcii s-au întors la 180 de grade: Lucescu ar putea fi dat afară de la Naţionala Turciei

Turcii s-au întors la 180 de grade: Lucescu ar putea fi...

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

15.11.2017, 15:01 234

"L-am aşteptat de atâta timp pe Mircea Lucescu, dar e frustrant ce se întamplă. Dacă Güneş acceptă oferta, Lucescu va fi dat afara", notează jurnaliştii de la Fanatik.

Presa din Turcia susţinea, în urmă cu 3 luni la semnarea contractului, că Lucescu va câştiga 2,5 milioane de euro pe an şi contractul se întinde pe două sezoane. 

În vârstă de 65 de ani, Günes pregăteşte formaţia campioană, Beşiktaş, cu care este aproape de calificarea în primăvară europeană a Ligii Campionilor. Antrenorul născut la Trabzon a reprezentat prima variantă pentru postul de selecţioner, dar Beşiktaş n-a fost de acord să-şi piardă tehnicianul, astfel că Mircea Lucescu a apărut în prim-plan. Günes a cucerit două titluri cu Beşiktaş, în 2016 şi 2017.

Mircea Lucescu a bifat şase meciuri pe banca Turciei. Cu el la timonă, naţioanala a înregistrat patru înfrângeri (2-0 cu Ucraina, 3-0 cu Islanda, 2-0 cu România şi 3-2 cu Albania), un egal cu Finlanda (2-2) şi o victorie cu Croaţia (1-0). Doi ani de contract mai are "Il Luce" cu turcii, salariul anual fiind de patru milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO