Business Internaţional

Turcia, pregătită să trimită 3.000 de refugiaţi pe zi în Grecia, din cauza tensiunilor cu UE

Turcia, pregătită să trimită 3.000 de refugiaţi pe...

Autor: Olimpia Nicolae

29.11.2016, 12:01 141

Analiştii greci pretind că mii de şalupe şi bărci au fost acostate de-a lungul coastei din Turcia, în măsura în care acordul în privinţa refugiaţilor dintre Ankara şi Bruxelles pare să se destrame.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a ameninţat că Turcia ar putea permite imigranţilor să călătorească spre Europa, după ce Parlamentul European a votat o rezoluţie cu caracter neobligatoriu ce prevede îngheţarea negocierilor cu Ankara pentru aderarea la UE.

Prin rezoluţia votată de Parlamentul European se cere îngheţarea negocierilor pentru aderarea Turciei la UE, ca urmare a măsurilor disproporţionate introduse de autorităţile de la Ankara în urma loviturii de stat eşuate din luna iulie.

Peste 1,3 milioane de persoane au ajuns anul trecut în Europa, provocând dispute între statele membre ale UE în legătură cu modul în care ar trebui gestionată această situaţie. Uniunea Europeană a semnat un acord cu Turcia privind limitarea imigraţiei în Europa, care a dus la o scădere semnificativă a numărului de imigranţi care ajung în statele UE, via Turcia. Este puţin probabil ca statele UE să ţină cont de rezoluţia votată în Parlamentul european, având în vedere că Germania, Franţa şi cele mai multe state din Blocul comunitar susţin continuarea negocierilor de aderare cu Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO