Business Internaţional

Turcia denunţă "mentalitatea necinstită" a Germaniei

Turcia denunţă "mentalitatea necinstită" a Germaniei

Autor: Mihai Draghici

17.08.2016, 14:22 396

"Aceste acuzaţii sunt o nouă manifestare a mentalităţii necinstite care de ceva vreme încearcă să slăbească Turcia, preşedintele Turciei şi Guvernul", a reacţionat Ministerul de Externe de la Ankara.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan oferă susţinere organizaţiilor islamiste din Orientul Mijlociu, inclusiv din Siria, arată un document guvernamental german citat de postul ARD. Documentul secret este un răspuns al Guvernului de la Berlin la o întrebare oficială a grupului parlamentar Die Linke despre eventuala susţinere oferită de Administraţia de la Ankara grupurilor islamiste.

"În principal începând cu anul 2011, în contextul islamizării doctrinei politice a Ankarei, Turcia a devenit principala platformă de susţinere a grupurilor islamiste din Orientul Mijlociu", precizează documentul, conform site-ului DiePresse.com. Documentul evocă "afinitatea ideologică" a regimului Recep Tayyip Erdogan şi a formaţiunii de guvernământ de la Ankara, Partidul pentru Dreptate şi Dezvoltare (AKP), cu mişcarea egipteană Fraţii Musulmani, cu organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, şi cu grupuri islamiste ale opoziţiei din Siria.

Dezvăluirile riscă să amplifice tensiunile dintre Administraţia de la Ankara şi Uniunea Europeană. Uniunea Europeană consideră filiala militară a Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, drept organizaţie teroristă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO