Business Internaţional

Deşi a trecut ţara printr-o terapie şoc de devalorizare a monedei naţionale cu peste 50% peste noapte, noul preşedinte argentinian Javier Milei vrea în continuare să renunţe la peso şi să dolarizeze economia. ”Obiectivul rămâne acelaşi - să ajungem la dolarizare”

Deşi a trecut ţara printr-o terapie şoc de...

Autor: Ştefan Stan

17.12.2023, 09:29 101

Preşedintele Javier Milei intenţionează în continuare să renunţe în cele din urmă la peso-ul argentinian după ce a devalorizat puternic moneda ca parte a unei runde iniţiale de terapie de şoc, potrivit ministrului său al economiei, scrie Bloomberg.

"Obiectivul rămâne acelaşi - să ajungem la dolarizare", a declarat Luis Caputo pentru LN+ TV în al doilea interviu consecutiv acordat în timpul nopţii.

Caputo, care a anunţat că noul guvern reduce valoarea peso-ului cu mai mult de jumătate marţi târziu, a refuzat să ofere un termen pentru abandonarea totală a monedei, dar a recunoscut că nu este un obiectiv pe termen scurt.

"Preşedintele a făcut întotdeauna campanie pentru dolarizare şi închiderea băncii centrale", a declarat Caputo. "Aceste steaguri de raliu nu au fost lăsate deoparte".

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO