Business Internaţional

Topul destinaţiilor ”de vis” pentru vacanţă, dacă banii nu ar fi o problemă. GALERIE FOTO

Destinaţiile preferate

Destinaţiile preferate

Autor: Ştefan Stan

03.05.2014, 11:00 1233

Noua Zeelandă a fost votată destinaţia de vis a britanicilor, dacă banii nu ar fi o problemă, în condiţiile în care Ducele şi Ducesa de Cambridge au terminat în urmă cu o săptămână vizita regală pe continent, conform unui studiu al portalului de turism TripAdvisor, citat de Daily Mail.

Noua Zeelandă a fost urmată de aproape de Australia în clasamentul destinaţiilor de vis pentru vacanţă din jurul lumii, conform aceluiaşi studiu.

Pe locul trei în topul britanic a fost aleasă zona Caraibelor, urmată de Statele Unite şi Canada.

În primele zece candidate la titlul de cea mai bună destinaţie de vacanţă din lume se află şi Japonia, Brazilia, Italia, Thailanda sau Mexic.

Studiul britanic a fost efectuat pe un eşantion de 5.000 de persoane, care trebuiau să spună care este destinaţia de vis pentru vacanţă, în opinia lor, dacă banii nu ar fi o problemă.

Acelaşi studiu arată că dacă perioada concediului este mai redusă, destinaţiile preferate se schimbă, devenind mai aproape de Marea Britanie. Spre exemplu, pentru o vacanţă de două săptămâni, Franţa, Spania sau Italia fiind preferate în detrimentul ţărilor mai exotice.

”Dacă banii nu ar fi o problemă, se pare că britanicii ar vrea să meargă cât mai departe posibil de casă. Una dintre cele mai populare destinaţii ”de vis” este Noua Zeelandă, dar în top zece Orientul Îndepărtat şi Americile îşi au reprezentanţi puternici”, a declarant James Kay, purtătorul de cuvânt al Trip Advisor.

După vizita familiei regale britanice în Australia, site-ul Trivago, care se ocupă cu evidenţa hotelurilor, a raportat o creştere de 70% în căutările de hoteluri din Noua Zeelandă şi de 32% pentru Australia.  



 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO