Business Internaţional

Terorismul nu ii impresioneaza pe investitorii rusi

03.09.2004, 00:00 12

Piata de capital din Rusia nu a fost prea mult influentata de repetatele atacuri teroriste, informeaza The Moscow Times.
Principalele actiuni cotate la bursa au inregistrat initial unele scaderi dupa ce teroristii au luat miercuri ostatici rusi intr-o scoala din Osetia de Nord, la o zi dupa un atentat sinucigas cu bomba in metroul din Moscova.
Cu toate acestea, indicele MICEX (Moscow Interbank Currency Exchange), principalul indicator al pietei de capital din Rusia, inregistrase ieri la ora locala  15:01 o crestere de 0,36%, la 552,39.
Actiunile Surgutneftegaz, al patrulea producator de petrol din Rusia, au inregistrat ieri o crestere de 1,48%. Cele ale Lukoil au crescut cu 0,71%.
"Ascensiunea terorismului nu este un fapt pozitiv, dar multe companii au inregistrat in acelasi timp venituri substantiale ", a explicat Angelika Millendorfer, de la Raiffeisen Capital Management, Viena, reactia investitorilor rusi.
Mobile TeleSystems (MTS) de exemplu, cea mai mare companie de telefonie mobila din Europa de Est, si-a dublat profitul pe al doilea trimestru, cand a adaugat listelor sale 3,6 milioane abonati. Profitul net a atins 267,5 milioane dolari, in comparatie cu 128,5 milioane dolari in aceeasi perioada a anului precedent.
Actiunile MTS au inregistrat in dolari o crestere de 4,4 procente, in timp ce actiunile VimpelCom, cel mai puternic rival al MTS, au crescut cu 2,3%.
VimpelCom a anuntat saptamana trecuta un profit net record pe al doilea trimestru, de 91 milioane dolari. Profitul din exploatare al companiei, calculat ca un procent din venituri, a ajuns la 50%, cel mai inalt nivel inregistrat pana acum. Compania a declarat ca adauga pe listele sale 1 milion de clienti noi in fiecare luna.
ioana.leaua@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO