Business Internaţional

Tensiunile escaladează în Orient. Arabia Saudită: Internaţionalizarea locurilor sfinte ale islamului reprezintă o declaraţie de război

Tensiunile escaladează în Orient. Arabia Saudită:...

Autor: Robert Manea

31.07.2017, 04:01 4114

Ministrul de Externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a avertizat, duminică, faptul că apelul Qatarului la internaţionalizarea locurilor sfinte ale islamului constitutie o declaraţie de război, potrivit agenţiei de ştiri Xinhua.

În cadrul unei conferinţe de presă, organizată în Bahrein, şeful diplomaţiei saudite a insistat că ţara sa permite accesul pelerinilor din Qatar la Mecca, dar respinge orice tentativă a Qatarului de a politiza pelerinajele, iar ideea internaţionalizării este "o declaraţie de război la adresa regatului".

"Ne rezervăm dreptul de a răspunde oricărei părţi care lucrează în domeniul internaţionalizării locurilor sfinte", a mai declarat acesta.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul şi Bahrainul au impus din data de 5 iunie, sancţiuni Qatarului, acuzând această ţară că ar susţine terorismul şi ar avea relaţii bune cu Iranul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO