Business Internaţional

Tensiune în Golful Piersic. Navele străine evită zona pentru a nu fi confiscate de iranieni

Tensiune în Golful Piersic. Navele străine evită zona...

Autor: Petru Mazilu

13.08.2023, 09:55 40

Navele străine trebuie să evite călătoriile în Golful Piersic pentru a nu fi confiscate de iranieni, avertizează un comandant american, potrivit Reuters.

Liderii unei asociaţii navale au avertizat navele din regiune să se îndepărteze de apele iraniene pentru a evita o posibilă confiscare.

Avertismentul arată că tensiunile rămân ridicate în jurul Strâmtorii Ormuz, unde Iranul a capturat mai multe petroliere la sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai.

„Navigatorii din regiune sunt notificaţi cu privire la măsurile de precauţie adecvate pentru a minimiza riscul de capturare, pe baza tensiunilor regionale actuale. Navele sunt sfătuite să navigheze cât mai departe posibil de apele teritoriale iraniene", a declarat comandantul Timothy Hawkins, purtătorul de cuvânt al Flotei a cincea americane cu sediul în Bahrain.

Aproximativ o cincime din ţiţeiul şi produsele petroliere din întreaga lume trec prin Strâmtoarea Ormuz, un punct maritim îngust aflat între Iran şi Oman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO