Business Internaţional

Supriză pentru Wall Street: Vanguard, cel mai performant manager de active din SUA, crede că dobânzile vor rămâne neschimbate în acest an. „Noi la Vanguard credem că piaţa este supraevaluată”

Supriză pentru Wall Street: Vanguard, cel mai performant...

Autor: Valeriu Dănilă

21.03.2024, 17:08 5392

Vanguard nu anticipează că Reverza Federală a SUA va reduce dobânzile în acest, contrazicând opiniile majoritare din piaţă şi declaraţiile oficialilor Fed, scrie CNBC.

Rezerva Federală a SUA a lăsat neschimbate dobânzile la întâlnirea de miercuri, dar a anunţat că încă se aşteaptă la trei reduceri în acest an.

Mesajul a fost primit cu entuaziasm de pieţele bursiere, atât în SUA cât şi la nivel internaţional. Trei indici americani au încheiat şedinţa de tranzacţionare la un maxim istoric, în timp ce în Europa indicele Stoxx 600 a setat un nou record.

Cu toate acestea, Vanguard, cel mai performant administrator de active din SUA, nu este convins.

„După cum ştiţi, la începtul anului se vorbea că dobânda va fi redusă de şapte ori, acum este vorba de trei. Depinde şi de motiv, dacă se vor reduce dobânzile datorită performanţei ridicate a economiei pe partea de ofertă, piaţa de capital se va aprecia în continaure. Noi la Vanguard credem că piaţa este supraevaluată”, a declarat Shaan Raithatha, senior economist la Vanguard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO