Business Internaţional

SUA sub asaltul grevelor: a venit rândul angajaţilor de la Starbucks să ceară condiţii mai bune de muncă

SUA sub asaltul grevelor: a venit rândul angajaţilor de...

Autor: Bogdan Cojocaru

17.11.2023, 00:00 54

Angajaţii de la căile ferate au fost printre primii de la izbucnirea crizei costului traiului care au cerut condiţii mai bune de muncă cu ameninţarea unei greve care risca să paralizeze economia americană. Nu au primit tot ce au vrut, dar a fost un început. Scenariştii de la Hollywood sunt cei care au intrat în grevă, pentru salarii mai mari, şi au atras simpatia populaţiei pentru astfel de acţiuni. 

Apoi muncitorii sindicalizaţi de la toţi cei trei mari constructori auto din SUA au dus grevele la un alt nivel, cu o tactică inedită, şi au obţinut primele victorii răsunătoare. Acum a venit rândul angajaţilor de la Starbucks să înceteze lucrul şi au făcut-o joi, în timpul unui eveniment promoţional important pentru companie, scrie Reuters. Au cerut condiţii mai bune de muncă şi program îmbunătăţit. Greviştii fac parte din sindicatul Workers United, care reprezintă 9.000 de angajaţi Starbucks din 360 de restaurante din întreaga SUA.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO