Business Internaţional

SUA limitează regimul de intrare în ţară pentru cetăţenii maghiari naturalizaţi între 2011 şi 2020 la iniţiativa premierului Viktor Orban. Americanii suspectează fraude cu privire la identitate şi acordarea cetăţeniei infractorilor. „Aceste schimbări vor avea efect imediat şi vor rămâne în vigoare până când problemele de securitate vor fi rezolvate”

SUA limitează regimul de intrare în ţară pentru...

Autor: Valeriu Dănilă

01.08.2023, 14:40 105

Statele Unite au înăsprit regimul de intrare pentru cetăţenii maghiari, chiar dacă ţara este sub programul visa-waiver, invocând preocupări de securitate cu privire la acordarea cetăţeniei în mod simplificat pentru persoanele care locuiesc înafara Ungariei, scrie Bloomberg.

SUA va permite cetăţenilor maghiari să vină în vizită o singură dată pe an şi va reduce perioada de valabilitate a autorizaţiilor electronice la un an. „Aceste schimbări vor avea efect imediat şi vor rămâne în vigoare până când problemele de securitate vor fi rezolvate”, se arată într-un comunicat al ambasadei americane din Budapesta.

Programul de naturalizare criticat de SUA a fost derulat de guvernul maghiar între anii 2011 şi 2020, acordând cetăţenie la aproape 1 milion de oameni.

Verificările de securitate au fost inadecvate, unii dintre beneficiari sunt infractori sau persoane care au folosit indentităţi false, în timp ce alţii nu aveau nicio legătură cu Ungaria, au explicat oficalii americani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO