Business Internaţional

SUA, la mila naturii: incendii în 12 state, furtuni şi inundaţii puternice. Mii de persoane au fost evacuate

SUA, la mila naturii: incendii în 12 state, furtuni şi inundaţii puternice. Mii de persoane au fost evacuate

Autor: Mediafax

22.06.2011, 10:24 474

Furtuni violente au afectat marţi statul american Illinois, întimp ce inundaţiile au continuat să provoace probleme în nordulţării, determinând noi evacuări, iar incendiile au cuprins deja 12state, din Alaska până în Florida, provocând moartea a doipompieri.

Prima zi oficială de vară a adus furtuni însoţite de descărcărielectrice, ploi şi rafale puternice de vânt în Statele Unite , înspecial în Illinois, transmite NBC. Furtuna a lăsat fără curentelectric 271.407 de clienţi ai Commonwealth Edison, a declaratpurtătorul de cuvânt al companiei, Tony Hernandez. În Chicago,62.085 de consumatori au rămas fără alimentare cu energieelectrică.

Pe aeroportul internaţional O'Hare, aproximativ 340 de zboruriau fost anulate, unele avioane rămânând pe piste. În interiorulterminalului, porţile au fost evacuate, călătorii fiinddirecţionaţi către tunelul subteran care face legătura întresectoarea B şi C.

Tot din cauza intemperiilor, mai multe trenuri au avutîntârzieri.

Mai mulţi copaci au fost doborâţi, iar pereţii mai multorstructuri din aluminiu au fost smulşi.

Pe de altă parte, în oraşul Minot, în North Dakota, autorităţileau ordonat evacuarea a circa 12.000 de persoane din cauzainundaţiilor , relatează CNN. Ordinul de evacuare acoperă între unsfert şi o treime de populaţia oraşului, a declarat Cecily Fong,purtătoarea de cuvânt a Departamentului pentru situaţii de urgenţădin North Dakota.

Serviciul Naţional de Meteorologie a avertizat că sunt aşteptateinundaţii record şi le-a cerut persoanelor care locuiesc în zoneleafectate să se pregătească pentru acest lucru. Citiţi mai multdesprefurtunile, inundaţiile şi incendiile din SUA pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO