Business Internaţional

Strategie riscantă: companiile americane aduc în depozite mai multă marfă decât vând

Strategie riscantă: companiile americane aduc în...

Autor: Bogdan Cojocaru

16.11.2015, 00:00 1138

Companiile americane îşi umplu depozitele şi rafturile, o strategie care va da rezultate dacă populaţia începe să cumpere şi un indicator al creşterii economice. Însă aceste rezerve vor reprezenta o frână pentru creşterea PIB-ului dacă americanii nu vor face mai multe cumpărături, scrie The Wall Street Journal.

În septembrie, vânzările companiilor au stagnat, însă stocurile au urcat cu 0,3%. Aceasta a împins raportul stocuri/vânzări la cel mai ridicat nivel din ultimele luni ale recesiunii până în prezent. Dacă stocurile vor continua să crească, ele vor încetini economia şi o pot aduce în recesiune. Raportul stocuri/vânzări măsoară de câte luni este nevoie pentru ca mărfurile de pe stoc să fie vândute la actualele preţuri.

Companiile trebuie să-şi construiască cu atenţie stocurile astfel încât să nu rămână fără marfă dacă vânzările sunt mari şi să nu rămână cu marfă pe stoc prea mult timp. Marfă neconsumată înseamnă mai puţine comenzi pentru producători. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO