Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Cătălina Butan

26.07.2012, 00:01 130

Ministrul transporturilor din Bulgaria Ivailo Moskovski se aşteaptă ca procesul de privatizare a Companiei Feroviare de Transport de Marfă (BDZ) să se finalizeze până la sfârşitul acestui an, scrie Novinite. "Va fi un succes dacă vom reuşi să obţinem peste 200 milioane de leva (102 milioane euro)", a afirmat Moskovki. Datoriile companiei vor putea fi plătite doar în urma privatizării, a mai spus oficialul. Agenţia de privatizare a pus capăt licitaţiei pentru privatizarea BDZ, desfăşurată saptămâna trecută, deoarece un singur ofertant s-a arătat interesat, respectiv compania bulgară Duet Railway, subsidiară a companiei înregistrate în Cipru Duet Railway Limited.

La sfârşitul anului trecut Polonia avea aproximativ 3,5 milioane de funcţionari publici, în scădere cu 80.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, respectiv cu 150.000 mai puţin decât în urmă cu cinci ani, scrie Warsaw Business Journal. Acestă situaţie reflectă în principal privatizările şi restructurările companiilor de stat, în special din industrie. Unul din cinci angajaţi polonezi lucrează în sectorul public, potrivit unui studiu al organizaţiei FOR (Civil Development Forum).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO