Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu, Vlad Popescu

08.09.2011, 00:01 77

Miliardarul polonez Zygmunt Solorz-Zak a vândut operatorul de telecomunicaţii Sferia pentru a evita posibile probleme legate de obţinerea aprobării pentru preluarea companiei de telefonie mobilă Polkomtel, scrie Warsaw Business Journal.

UPC Polska, cel mai mare operator de cablu de pe piaţa poloneză, a obţinut aprobarea pentru preluarea rivalului mai mic Aster în schimbul a 2,4 mld. zloţi (570 mil. euro), potrivit Warsaw Business Journal.

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat măsuri de eliminare a unei părţi din deficitul bugetar de 1,8 mld. dolari al ţării, angajându-se să reducă deficitul de anul viitor la sub 3% din PIB şi să diminueze datoria, scrie Bloomberg. Ungaria va majora accizele, va stopa achiziţiile publice şi va colecta venituri în creştere din TVA pentru a acoperi parţial deficitul pe acest an.

Preşedintele bursei de acţiuni de la Budapesta a demisionat, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Mihaly Patai, care este şi directorul executiv al diviziei ungare a UniCredit, a deţinut această poziţie din decembrie 2008. Demisia lui Patai vine după ce cele mai mari cinci firme de brokeraj ungare au declarat că introducerea sistemului de tranzacţionare XETRA pe bursă nu are nicio logică.

Ucraina speră să obţină 10-12 mld. dolari din vânzarea unor participaţii minoritare la companiile care vor rezulta în urma restructurării societăţii naţionale de petrol şi gaze Naftogaz, a declarat ministrul energiei Yuri Boiko. Naftogaz se ocupă cu numeroase operaţiuni, de la importul de gaze din Rusia, transport şi distribuţie în Ucraina şi livrări către clienţii din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO