Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Traian Terzianm

25.11.2010, 23:05 15

Compania germană Bosch va începe producţia defiltre ceramice pentru motoarele diesel în oraşul polonez Wroclaw,scrie Warsaw Business Journal. Firma va crea 400 de noi locuri demuncă.

Preţul apartamentelor în Polonia este aşteptatsă se reducă în 2011, la fel ca şi dobânzile creditelor ipotecare,scrie Warsaw Business Journal. Dobânzile ipotecare ar putea scădeadin cauza intensificării competiţiei în sectorul de creditare.

Vânzările de computere şi mp3 playere dinPolonia au scăzut cu 30% an la an. Numai patru sectoareale pieţei de electronice au înregistrat câştiguri: laptopurile,smartphone-urile, echipamentele foto şi decodoare TV.

Banca rusă de stat VTB intenţionează să cumpereacţiunile deţinute de municipalitate în cadrul Bank of Moscow,scrie Financial Times. Alexei Kudrin, ministrul rus de finanţe şipreşedintele board-ului VTB, a declarat că banca este interesată săachiziţioneze 46% din acţiunile Bank of Moscow de la autorităţilelocale.

Retailerul german Lidl şi-a deschis primelemagazine din Bulgaria, scrie agenţia de presă Sofia News. Au fostinaugurate 14 magazine pe teritoriul Bulgariei, după o investiţiece s-a ridicat la 100 de milioane de euro.

Producătorul german Daimler a inaugurat înUngaria o centrală electrică în valoare de 5,4 mil. euro ce vaalimenta fabrica din Kecskemet, scrie Budapest Business Journal.Distribuitorul de electricitate EDF DEMAZ a investit 700 mil.forinţi (2,5 mil. euro) în proiectul de 1,5 mld. forinţi (5,4mil.euro), Daimler venind cu restul sumei.

Compania rusă de minerit Mechel şi-a majorat la100% participaţia în cadrul centralei electrice bulgareToplofikatsia Rousse, scrie Bloomberg. Mechel a achiziţionat 51%din acţiunile Toplofikatsia Rousse întărindu-şi astfel poziţia pepiaţa energetică din Bulgaria. Restul de 49% au fost cumpărate în2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO